Capela Spital din orasul Măcin, judeţul Tulcea

Sfânta Taină a Spovedaniei, Marturisirii sau Pocăinței

 SĂ NU LUĂM ÎN DERÂDERE ȘI BATJOCURĂ SPOVEDANIA!


   AVERTISMENT! Am văzut prezentându-se la TV un site cu „Spovedanie on-line”. Căutând, am descoperit mai multe astfel de site-uri care plagiază Spovedania, atentând grav la sfințenia ei. Așa-zisa „spovedanie on-line” nu poate fi Sfânta Taină a Spovedaniei deoarece Sfintele Taine sunt slujbe care se administrează direct, „faţă către faţă”, creștinilor care le primesc. În acest caz lipsesc elemente existente la orice Sfântă Taină: săvârșitorul (preotul sau episcopul), materia, care la Spovedanie este mâna preotului, cât și rugăciunea dezlegării păcatelor pe care o rostește preotul după ce creștinul își mărturisește păcatele. 

  Cum poate fi valabil un Botez on-line, de exemplu? Sau o Cununie? Sau poate fi comparat cu Taina Spovedaniei, de exemplu, faptul că spunem păcatele noastre către un prieten, vecin, rudă etc.? Așa și on-line: ne spunem păcatele către toți cei care intră pe acele site-uri. Poate le vede și un preot, așa cum le-am văzut și eu. Chiar dacă preotul respectiv ar spune rugăciunea de dezlegare de la distanță, ea ar fi nulă deoarece preotul duhovnic trebuie să spună această rugăciune punând mâna dreaptă pe capul creștinului care și-a mărturisit păcatele. Spun aceasta deoarece pe unul dintre site-uri se spunea că în curând, vor avea și un preot care să primească mărturisirea făcută on-line. Atenție mare la aceste capcane! 

ACEASTĂ PAGINĂ WEB (CARE EXISTĂ DIN MAI 2004, GĂZDUITĂ ÎN LOCURI DIFERITE) A FOST COPIATĂ FĂRĂ A CERE PERMISIUNE ȘI FĂRĂ A POSTA LINK-UL CARE INDICĂ SURSA PAGINII WEB. PRIMUL MARE SITE CARE A FĂCUT ACEASTA ESTE http://ortodox.md DE AICI A FOST COPIAT DE MULTE ALTE SITE-URI ȘI MAI ALES BLOGURI. DACĂ ÎNTR-ADEVĂR SUNTEM ORTODOCȘI ȘI DORIM CA ȘI ALȚII SĂ ÎNVEȚE DESPRE ORTODOXIE, DACĂ VREM CU ADEVĂRAT SĂ SE FOLOSEASCĂ CEI CARE CITESC, NU ÎNȚELEG DE CE NU POSTĂM PE INTERNET DOAR INFORMAȚII NOI, CARE NU SE GĂSESC PE ALTE SITE-URI.
DUREROS ESTE CĂ PE UNELE BLOGURI ACESTE INFORMAȚII AU FOST COMBINATE CU ALTELE CU CONȚINUT APARENT ORTODOX SAU PUSE ÎN LEGĂTURĂ CU ORTODOXIA, DAR ÎN REALITATE FĂRĂ NICI O LEGĂTURĂ, ÎNCÂT SINCRETISMUL („AMESTECĂTURA”) CREAT VA DUCE LA RĂTĂCIRE PE MAJORITATEA CELOR PUȚIN ȘTIUTORI CARE, ATUNCI CÂND CITESC O PAGINĂ WEB DECLARATĂ ORTODOXĂ, DORIND SĂ DEVINĂ BUNI CUNOSCĂTORI AI ORTODOXIEI, NU AU DEJA CUNOȘTINȚELE NECESARE „SĂ ALEAGĂ GRÂUL DE NEGHINĂ”.


ÎNDREPTARUL DE SPOVEDANIE A FOST CEA MAI COPIATĂ PAGINĂ ȘI POSTATĂ CHIAR ȘI ÎN LOCURI COMPLET NEPOTRIVITE, UNDE BISERICA ESTE BATJOCORITĂ ȘI DUMNEZEU ESTE HULIT.

Share:

Postări recente

Statistici