Capela Spital din orasul Măcin, judeţul Tulcea

Practici neortodoxe legate în mod greșit de ortodoxie

   SUPERSTIȚII ȘI CREDINȚE FALSE, „BĂBISME”, CONCEPȚII CARE AU DOAR APARENT LEGĂTURĂ CU CREDINȚA, PRACTICI INVENTATE ȘI „TEOLOGIE BĂBEASCĂ”

   „Vai vouă, cărturarilor și fariseilor fățarnici! Că închideți împărăția cerurilor înaintea oamenilor, că voi nu intrați, și nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsați”. (Matei 23;13)
„Vai vouă, cărturarilor și fariseilor fățarnici! Că dați zeciuială din izmă, din mărar și din chimen, dar ați lăsat părțile mai grele ale Legii: judecata, mila și credința; pe acestea trebuia să le faceți și pe acelea să nu le lăsați. Călăuze oarbe care strecurați țânțarul și înghițiți cămila!” (Matei 23;23-24)
„Voi cei tari în cerbice și netăiați împrejur la inimă și la urechi, voi pururea stați împotriva Duhului Sfânt!” (Fapte 7;51)

   De multe ori femeile credincioase se învață una pe alta (în mod greșit), în loc să se ducă la preot să-l întrebe, după cuvântul Mântuitorului: „Duceți-vă și arătați-vă preoților” (Luca 17;14) și astfel ia naștere falsa tradiție, din multă părere personală, care de fapt este de inspirație satanică.
Falsele învățături apar aici pe site sub formă de întrebări sau enunțuri care sunt expuse alături de învățăturile adevărate. De asemenea există diferite întrebări referitoare la credințe false alături de care se află răspunsul cuprinzând învățătura adevărată.
Am încercat să adun aici toate întrebările care mi le-au pus creștinii, cât și mai ales nimicurile ținute de către ei ca fiind lucruri mari.
Această pagină se completează pe măsură ce mai ajung la urechile mele diferite superstiții și pe măsură ce mai constat că nu se știu unele învățături elementare pentru un creștin ortodox.


ACEASTĂ SECȚIUNE A SITE-ULUI (CARE EXISTĂ DIN APRILIE 2004) A FOST COPIATĂ FĂRĂ A CERE PERMISIUNE ȘI FĂRĂ A POSTA LINK-UL CARE INDICĂ SURSA PAGINII WEB. PRIMUL MARE SITE CARE A FĂCUT ACEASTA ESTE http://ortodox.md/ DE AICI A FOST COPIAT DE MULTE ALTE SITE-URI ȘI MAI ALES BLOGURI. DACĂ ÎNTR-ADEVĂR SUNTEM ORTODOCȘI ȘI DORIM CA ȘI ALȚII SĂ ÎNVEȚE DESPRE ORTODOXIE, DACĂ VREM CU ADEVĂRAT SĂ SE FOLOSEASCĂ CEI CARE CITESC, NU ÎNȚELEG DE CE NU POSTĂM PE INTERNET DOAR INFORMAȚII NOI, CARE NU SE GĂSESC PE ALTE SITE-URI.
DUREROS ESTE CĂ PE UNELE BLOGURI ACESTE INFORMAȚII AU FOST COMBINATE CU ALTELE CU CONȚINUT APARENT ORTODOX SAU PUSE ÎN LEGĂTURĂ CU ORTODOXIA, DAR ÎN REALITATE FĂRĂ NICI O LEGĂTURĂ, ÎNCÂT SINCRETISMUL („AMESTECĂTURA”) CREAT VA DUCE LA RĂTĂCIRE PE MAJORITATEA CELOR PUȚIN ȘTIUTORI CARE, ATUNCI CÂND CITESC O PAGINĂ WEB DECLARATĂ ORTODOXĂ, DORIND SĂ DEVINĂ BUNI CUNOSCĂTORI AI ORTODOXIEI, NU AU DEJA CUNOȘTINȚELE NECESARE „SĂ ALEAGĂ GRÂUL DE NEGHINĂ”.




Share:

Postări recente

Statistici